Laula's Weblog

Facts of life

miracolul nașterii.. februarie 2, 2011

Filed under: Baby,viata mea..putin dezvaluita — Laura - Machiaj Oradea @ 11:46 PM
Tags: , , , , ,

…mai degraba „e un miracol ca nu iti dai duhul atunci”…

Sa fim seriosi (serioase)… as fi preferat sa mi se rupa mainile si picioarele in locul travaliului de 8 ore si a nasterii (pe cale naturala), a contracțiilor din 2 in 2 minute care țineau 40-50 de secunde si care mi se păreau o eternitate si ca nu se mai sfârșesc niciodată. Si iti mai zic unii „uiti de dureri, nici nu o sa iti mai amintesti la următorul”. Credeti-ma.. asa ceva nu poti uita niciodata, si pana nu treci prin asa ceva nu ai idee cat de dureroasa si gretoasa e nașterea! Bărbații si femeile care au născut cu cezariana nu au nici cea mai vaga idee.. Cica un studiu al unor cercetători (probabil britanici 😀 ) a demonstrat ca dacă un bărbat ar trece prin durerile nașterii, nu ar supraviețui, ar muri… asta fiindcă organismul lor poate indura mai putina durere decat a femeilor. La bărbați, o durere asemănătoare cu nașterea ar putea fi tragerea scrotului peste cap… hmm..?!

Evident, ca orice femeie care naste (natural) si eu am zis: NEVER, EVER AGAIN! Probabil, ca multe altele, asta se va schimba si voi mai face un copil..la un moment dat, un moment foarte indepartat.

Miracol as numi cum se formeaza, se dezvolta si creste un bebe mic in burtica si cum in primele minute din viata, dupa nastere, isi recunoaste mămica – vocea, mirosul, bătăile inimii. A fost un sentiment foarte frumos, de nedescris, cand asistenta mi l-a pus pe Victor in brate.. nu mai realizezi cum trece jumătatea aia de ora cat mai stai pe masa si isi termina doctorita treaba…

Ma bucur anyways ca am trecut cu bine peste asta, ca si eu si Victor suntem teferi și sănătoși, iar la întrebarea când ii fac o surioara lui Victor, răspund: „sa își facă întâi cine nu are”.

 

3 Responses to “miracolul nașterii..”

  1. Je t'aime Says:

    banuiam eu ca e ceva extrem de periculos sa nasti..mai bn ma facea mama barbat :))))

  2. Laura Says:

    nu e extrem de periculos, e doar extrem de dureros :)) in rest, statutul si bucuria de a fi mama e ceva de nedescris..

  3. cowish Says:

    Felicitari si multa sanatate amandurora! >:D<


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s