Laula's Weblog

Facts of life

sin sin sin… septembrie 28, 2009

Filed under: Facts — Laura - Machiaj Oradea @ 6:13 PM
Tags: , , , , , ,

Al Pacino zicea in film ca vanitatea e pacatul lui preferat.. Al meu oare care e? Ca toti avem pacate, si unul trebuie sa fie preferat, ca il facem des..

Trebuie doar sa ne uitam in jur, si sa vedem ca tot ce ne inconjoara, toti care ne inconjoara sunt pacate si pacatosi. Trebuie doar sa vrem sa vedem cum persoana iubita, sora, fratele, parintii, prietenii ne inseala, ne mint, ne fura si ne barfesc.

De cate ori nu am patit sa credem ca prietena noastra cea mai buna s-ar putea „uita” la iubitul nostru; ne-am gandit dar n-am fi crezut. N-am crede nici daca ni s-ar spune, ca prietena cea mai buna in timp ce eram certati cu iubitul ne-a inselat cu el.. N-am crede..credem orbeste in ea.. ca doar e prietena, iar iubitul nu mi-ar face asa ceva chiar daca suntem certati. Ba da. Amandoi ar face asa ceva, caci suntem oameni, avem pacatul originar in noi..

Si noi la randul nostru, barfim, ne bucuram de necazurile altuia, am inselat, am mintit, am furat, chiar daca nu le zicem cu voce tare, toti in sufletul nostru stim asta. Suntem pacatosi. Suntem oameni. Si cei mai sfinti dintre oameni, preoti, calugari, calugarite, sunt oameni si pacatosi pana in maduva oaselor..

Trebuie doar sa deschidem ochii si sa ne uitam dupa usi inchise si perdele. Acolo sunt iubitii nostri care ne inseala cu prietena noastra, acolo sunt parintii ce isi chinuie, violeaza sau omoara copiii, acolo sunt prietenele noastre care ne barfesc, acolo sunt vecinii care isi chinuie sau omoara animalele, familia care fura de la noi, angajatii care fura de la firma, anagajatorii care maniupuleaza si se folosesc de angajati, oamenii din jurul nostru care isi bat joc unii de altii doar pentru ca sunt altfel, pentru ca sunt la fel, pentru ca..asa vor ei sa iasa in evidenta.

Cele 7 pacate sunt: lacomia, zgarcenia, lenea, invidia, mania, trufia, desfraul. Dar mi se par astea destul de invechite.. sa fim sinceri cine nu e lenes in ziua de azi? sau invidios pe altul? sau cine nu se enerveaza mai nou? De desfrau ce sa mai vorbesc… Vaticanul a publicat un nou top 7 al pacatelor lumii moderne: distrugerea mediului inconjurator, experimentele stiintifice a caror natura morala este discutabila, manipulari genetice care duc la alterarea ADN-ului, consumul sau traficul de droguri, injustitia sociala care duce la saracie, avortul şi pedofilia. Totusi as mai fi introdus, ca cel mai grav pacat, cruzimea.

Seven-Deadly-sins

 

One Response to “sin sin sin…”

  1. […] sin sin sin… September 2009 4 […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s